Pizza ovens leem ovens

Altijd al een eigen ecologische gebouwde pizza- en broodoven in uw tuin willen hebben? InterPleister bouwt uw droom

InterPleister leem pizza oven

Heerlijk onthaasten met de familie!

Altijd al een eigen pizza en broodoven in uw tuin willen hebben? InterPleister bouwt uw droom. Lekker onthaasten en kokkerellen in uw eigen oven. Niets smaakt zo lekker als een Pizza, Brood of gebakken Taart uit uw eigen houtgestookte Pizza- broodoven.

Onder een overkapping

De ecologische gebouwde pizza-broodoven word gebouwd met vuurvaste ovensteen, leem, stro met klei en lege wijnflessen.

Omdat de buitenschil van de oven van leem is kan deze niet in de volle regen buiten staan. De Pizza-broodoven moet dan ook onder een overkapping staan.

De overkapping kan op talrijke manieren gebouwd worden. Het mooiste is om er een echt Pizza en BBQ ruimte van te maken. een plek waar je graag samen komt met dierbare.

Pizza-broodoven gerechten

Bistecca Fiorentina op de barbecue van de pizzaoven

Gek op steak? Dan kun je niet om Florentijnse biefstuk heen! Een enorme lendebief met ossenhaas, entrecôte en T-bone in het midden.

Het vlees is afkomstig van speciale Chianina runderen komende uit Val di Chiana (De Chiana vallei). De enorme dieren worden gefokt volgens oude traditionele methoden in kleine boerenbedrijven in de provincies Siena & Arezzo. De runderen zijn wit van kleur en hebben voor Nederlandse begrippen reusachtige afmetingen. ‘Il gigantismo’ (de reusachtige) worden ze wel genoemd. Volwassen stieren kunnen wel tot 1700 kilo (meer dan mijn auto) wegen en bereiken dan een schofthoogte van circa 1.70 meter.

Het is de bedoeling dat je de Bistecca Fiorentina in stukken deelt en samen met je vrienden opeet. Het vlees moet goed rood van binnen blijven en mag niet doorbakken worden. Meestal wordt het vlees in combinatie met cannellinibonen geserveerd. Kenners zeggen dat de dikte niet meer dan twee vingers mag zijn en het gewicht ten minste 600 tot 800 gram per portie moet bedragen.

Ingrediënten

1 Florentijnse BiefstukTja, in Nederland een mooi stuk Florentijnse Biefstuk van Chiana rund is heel moeilijk. Maar vraag je biologische slager om een stuk lendebiefstuk van een kleine kilo waar ossenhaas, entrecôte aan zitten met de T-bone in het midden. De dikte moet een 2 vingers zijn. Zorg ervoor dat deze voor gebruik op kamertempratuur is en met keukenpapier is drooggedept. Zeezout of Fleur de sel

San Francisco Sourdough uit de broodoven.

San Francisco Sourdough uit de  houtoven. Fantastische brood gemaakt met starter van roggedesem en volkorenmeel.

Voor het slapengaan gevormd en in de koelkast voor een vertraagde rijs. In de ochtend gelijk uit de koelkast in de houtoven geschoven. het resultaat: een heerlijk geurend en knapperend brood op de ontbijttafel.

Ingrediënten

10 gr gist (5 gr bij verlengde rijs in de koelkast) 

240 ml water

10 gr zout

40 gr honing

285 gr zuurdesemstarter

540 gr bloem

 

Bereiding:

Maak een desemstarter door ca 50 gr desem te mengen met 120 gr bloem en 120 ml water. Laat 8-24 uur ontwikkelen bij kamertemperatuur. Gebruik meel ipv bloem als je een bruine variant wilt maken. meng de starter met water, gist, zout en honing. Meng er de bloem door en kneed 8 minuten in de Machine of ca 11 minuten met de hand. Laat 2 uur afgedekt rijzen op een warme plek. Vorm tot een bol en plaats in een rijstandje en laat ca 45 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld. Afbakken bij 220 graden, spray water de eerste 2 minuten in de broodoven om stoom te vormen. Zet na 10 minuten de broodovendeur op een kier om de stoom te laten ontsnappen. Bak intotaal ca. 45 minuten.

De basis van Pizza: HET DEEG

Wat is het geheim achter die smaak waar Napolitaanse pizza’s over heel de wereld om worden geroemd? Natuurlijk, hun traditionele houtovens maar wat dacht je van het deeg?

Het belangrijke is goed meel. Wij gebruiken 1kg Farina type 00 (Italiaanse tarwebloem verkrijgbaar bij de lokale specialiteiten winkel.

525 gram water op 28-30 graden Celsius.

Een ruime eetlepel olijfolie

16 gram suiker

32 gram zout

2 zakjes gedroogde gist ( wij gebruiken de zakjes droge gist van dr Oetker)

Bereiding:

 Ouderwets met de hand

Neem een grote kom. Schep de bloem in de kom, zodat er een piramidevorm ontstaat en maak in het midden een kuiltje. Doe daarin de gist en giet er enkele druppels water bij om het gistproces op gang te brengen. Strooi het zout en suiker en de olie er omheen. Als de gist dunner wordt, de gist met bloem bedekken door de bloem van de buitenkant naar de binnenkant te duwen. Laat het meel ca. 20 minuten rusten.

Maak het kuiltje dieper met de hand en voeg meer water toe. Beetje bij beetje het water toevoegen en met de andere hand mengen met het meel, zodat er een deegbal ontstaat. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het stevig tot een soepel en samenhangend deeg (in ca 10 a 15 min)

Maak van het deeg balletjes, iets kleiner dan een tennisbal (wij halen uit 1 kg meel ongeveer 10 a 12 ballen) en leg ze op een met bloem bestoven koude bakplaat. Laat een paar centimeter ruimte tussen de deegballen en druk ze iets plat. Bedek de deegballen met een vochtige theedoek en laat ze 30-45 minuten rusten in een tochtvrije ruimte tot dat het deeg is verdubbeld in volume. Daarna kun je de deegballen bewaren  tot aan het gebruik in de koelkast. Laat de vochtige theedoek eroverheen liggen om uitdroging te voorkomen.

Nu zijn de deegbollen klaar voor gebruik. Een belangrijke stap die nog moet worden gemaakt is de transformatie van deegbol tot pizzabodem. Dit is een belangrijke stap omdat de rand hierbij niet plat gedrukt dient te worden. Dit omdat de rand anders niet goed omhoog komt tijdens het bakken en daardoor minder luchtig zal zijn. 

We helpen je graag in onze stukadoor en gietvloeren SHOWROOM in Almere of Eemnes (bijna klaar)!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul het contactformulier in, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Aangepaste openingstijden

GEEN

Openingstijden showroom OP AFSPRAAK

LET OP: MAAK EEN AFSPRAAK zodat wij uitgebreid de tijd kunnen nemen om persoonlijke aandacht voor jouw woonwensen te kunnen geven.

Vrijdag 13:30 uur - 17:00 uur
Zaterdag 9:00 uur - 12:00 uur

Openingstijden showroom

Op Afspraak 8:00 uur - 17:00 uur

Bel ons voor een afspraak

036-5374494 of 06-53180112

Mail ons

Info@interpleister.nl

Adres

Operetteweg 3E ,1323 VJ Almere
(naast het politiebureau)

nl_NLNL
Scroll naar boven