Pizza ovens
Altijd al een eigen ecologische gebouwde pizza- en broodoven in uw tuin willen hebben? InterPleister bouwt uw droom


Heerlijk onthaasten met de familie!
Onder een overkapping
Omdat de buitenschil van de oven van leem is kan deze niet in de volle regen buiten staan. De Pizza-broodoven moet dan ook onder een overkapping staan.
De overkapping kan op talrijke manieren gebouwd worden. Het mooiste is om er een echt Pizza en BBQ ruimte van te maken. een plek waar je graag samen komt met dierbare.












Pizza-broodoven gerechten


Bistecca Fiorentina op de barbecue van de pizzaoven
Gek op steak? Dan kun je niet om Florentijnse biefstuk heen! Een enorme lendebief met ossenhaas, entrecôte en T-bone in het midden.
Het vlees is afkomstig van speciale Chianina runderen komende uit Val di Chiana (De Chiana vallei). De enorme dieren worden gefokt volgens oude traditionele methoden in kleine boerenbedrijven in de provincies Siena & Arezzo. De runderen zijn wit van kleur en hebben voor Nederlandse begrippen reusachtige afmetingen. ‘Il gigantismo’ (de reusachtige) worden ze wel genoemd. Volwassen stieren kunnen wel tot 1700 kilo (meer dan mijn auto) wegen en bereiken dan een schofthoogte van circa 1.70 meter.
Het is de bedoeling dat je de Bistecca Fiorentina in stukken deelt en samen met je vrienden opeet. Het vlees moet goed rood van binnen blijven en mag niet doorbakken worden. Meestal wordt het vlees in combinatie met cannellinibonen geserveerd. Kenners zeggen dat de dikte niet meer dan twee vingers mag zijn en het gewicht ten minste 600 tot 800 gram per portie moet bedragen.
Ingrediënten
- 1 Florentijnse BiefstukTja, in Nederland een mooi stuk Florentijnse Biefstuk van Chiana rund is heel moeilijk. Maar vraag je biologische slager om een stuk lendebiefstuk van een kleine kilo waar ossenhaas, entrecôte aan zitten met de T-bone in het midden. De dikte moet een 2 vingers zijn. Zorg ervoor dat deze voor gebruik op kamertempratuur is en met keukenpapier is drooggedept. Zeezout of Fleur de sel