Leem

Bijzonder & praktisch: Brengt kleur en sfeer in uw interieur

Leemfinish, basisleem en wandverwarming

Basisleem is goed voor het klimaat ín je huis en daarbuiten. Binnen zorgt het voor een comfortabele en gezonde atmosfeer omdat de leem een teveel aan vocht uit de lucht haalt en het weer teruggeeft als de lucht droog is. Zo is leem ’s winters warm en ’s zomers koel. Buiten je huis draagt basisleem bij aan een geringere belasting van onze aarde omdat basisleem een 100% natuurlijk materiaal is.

Wist je dat je de basisleem op je wanden in een volgend huis opnieuw kunt gebruiken?

Leemfinish, kleur en stuc in één

Kies je leemstuc omdat je het mooi vindt en geen dikke lagen op je wand wilt dan zou je kunnen volstaan met leemfinish. Leemfinish wordt in een dikte van c.a. 3 mm aangebracht en is leverbaar in verschillende kleuren. Leemfinish is aan te brengen over een vlakke ondergrond, zoals (voorgestreken) gipsplaten of andere “behangklare” wanden. Het kan ook dienen als afwerklaag op basisleem.

Tierafino duro

De harde leempleister in kleur, leem die tegen een stootje kan!


Duro de harde leem voor uw interieur


Duro is een gekleurde fijne leemstuc. Het heeft een typische zijdeglans look die schittert wanneer er licht op valt. Een strakke afwerking vol met leven!

Het oppervlak is door toevoeging van plantenextracten harder dan andere leemsoorten (alleen kleipleister is nog harder). Dit maakt het bij uitstek geschikt voor huishoudens waar een harde wandafwerking gewenst is.

Ook voor kantoren en bedrijfsruimten is Duro een prachtige oplossing: het creëert een prettige, warme en toch zakelijke atmosfeer.

Tadelakt

De echte Marokkaanse stone, glanzend, exotische en waterafstotend.
Tadelakt is een van origine Marokkaanse glanspleister op basis van natuurkalk. Door de speciale pleister langdurig met een gladde steen te bewerken en vervolgens in te wrijven met olijfzeep, ontstaat een marmerachtige structuur, die waterdicht en stootvast is. Hierdoor is tadelakt zeer geschikt voor badkamers, open haarden en ornamenten. Ook is het mogelijk vazen of wastafels geheel uit tadelakt te maken. Door lichtinval, structuur en glans heeft Tadelakt een bijzonder authentieke uitstraling. Verschillende methodes van inwrijven – tadelakt betekent vrij vertaald inwrijven of inmasseren – en een keur aan beschikbare pleisterkleuren zorgen telkens voor een unieke afwerking, zodat geen twee projecten gelijk zijn. In de Showroom van InterPleister kan je de mogelijkheden van deze eeuwenoude techniek ervaren. Met Tadelakt haal je ook die prachtige mediterrane sfeer in huis. InterPleister is officieel applicateur en partner van Tierrafino.

Waarom je voor Klei en leem kiest?

Daar kunnen we uren over vertellen, maar dát doen we graag tijdens een afspraak in de SHOWROOM.

Klei en leem zijn ECOLOGISCHE wandafwerkingen en zijn eigentijds, praktisch en gewoon hartstikke mooi. Het is geschikt voor bijna elke ondergrond en als je het juiste product kiest, dan kun je het in elke ruimte binnenshuis gebruiken.

 Persoonlijke ‘touch’

Klei en leem zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren. Van fris wit tot een groen grijze industriële kleuren. En alles daar tussenin natuurlijk. Daarom is er altijd een product dat bij jouw woonsmaak past.
Ook degene die de leem of klei aanbrengt heeft zijn eigen ‘touch’ bij het aanbrengen. Ieder heeft zijn eigen ‘handschrift’. Er is dus geen één wand hetzelfde. En ook dát maakt jouw wand uniek.
Wil je het zelf komen bekijken? Kom dan vrijblijvend langs in onze showroom of plan hieronder een afspraak in.

Wandverwarming: warmte zoals de zon straalt

Geen stoffige radiatoren meer met wandverwarming.

Comfort en stralingswarmte

Wandverwarming is een bron van behaaglijkheid. Bij wandverwarming wordt de warmte overgedragen via horizontale straling en niet, zoals bij gewone verwarmingssystemen, met opstijgende lucht (convectie). 

Hierdoor wordt luchtbeweging en stofcirculatie vermeden. Bij wandverwarming worden de vertrekken meer gelijkmatig verwarmd. 

Gezondheid en frisse lucht

Omdat bij gewone radiatoren en kachels de lucht in de ruimte gaat circuleren, neemt het alle stofdeeltjes mee. U kunt dat soms in de winter ook zien, als de zon door de ramen schijnt en u in tegenlicht het stof ziet zweven. Het is een gegeven dat de stof voor mensen en kinderen met ademhalingsproblemen niet gezond is. Daarom is stralingswarmte voor deze groeiende groep een zeer gezonde verwarming. Stof verzamelt zich niet in de radiatoren en blijft waar het hoort.

DAMP OPEN

De leem waarmee wandverwarming afgewerkt wordt, is damp open. Dat betekent dat het materiaal waterdamp kan opnemen als het vochtig is en weer afstaan als het droog is. Dit heeft een gunstige invloed op het klimaat in de woning.

We helpen je graag!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul het contactformulier in, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Aangepaste openingstijden

I.v.m. Bouwvak ALLEEN OP AFSPRAAK geopend

Openingstijden showroom ZONDER AFSPRAAK

Als je er verzekerd van wilt zijn dat je niet lang hoeft te wachten en er uitgebreid persoonlijke aandacht voor jouw woonwensen is, maak dan nu een afspraak. 

Vrijdag 13:30 uur - 17:00 uur
Zaterdag 9:00 uur - 12:00 uur

Openingstijden showroom OP AFSPRAAK

Maandag 8:00 uur - 17:00 uur
Dinsdag 8:00 uur - 17:00 uur
Woensdag 8:00 uur - 17:00 uur
Donderdag 8:00 uur - 17:00 uur

Bel ons voor een afspraak

036-5374494 of 06-53180112

Mail ons

Info@interpleister.nl

Adres

Operetteweg 3E ,1323 VJ Almere
(naast het politiebureau)

nl_NLNL
Scroll naar boven