Leemhaarden

Schone verbranding en hoog rendement, hout stoken met je verstand

Hybride haard Hout stoken met je verstand!

De luchttoevoer klep open zetten, het vuur aansteken, en genieten.

De luchttoevoer klep open zetten, het vuur aansteken, en genieten.

De mantel houdt de warmte 5 uur vast en met extra gewicht tot 9 uur.
Top techniek uit Oostenrijk, schone verbranding

Hybrid Modellen

De hybrid leemkachel is verkrijgbaar in 2 modellen, het basis model en het hoekmodel. Hiermee is deze leemkachel op bijna iedere positie te plaatsen. De deuren kunnen desgewenst links en rechts openend gemonteerd worden.

De haard die te bouwen is met vele opties!

Organische/ronde vormgeving, bakoven of houtopslag zijn opties die onze HYBRID leemkachel verrassend veelzijdig maken. Ons organisch vormgegeven model, de Lodge HYBRID, benadrukt met zijn ronde vormen de lemen afwerking van onze kachels en is met zijn 150 cm iets hoger dan het standaard model. De bakoven bereikt temperaturen tot 300 graden en is daarmee geschikt om pizza’s, taart, cake, ovenschotels enzovoort te bakken.
571b4c45a5
Edelroest
9854bd1e1c
Basisleem

Hybride haard Hout stoken met je verstand!

Of u uw haard nu Gladgepleisterd, in de leem, of voorzien wilt hebben met Novacolor Ironic, alle afwerkingen zijn mogelijk. De stucadoors van InterPleister kunnen alle afwerkingen voor u verzorgen. Neem een kijkje in de Showroom en laat u verrassen.

Hoe werkt de Hybrid Leemkachel

Normale kachel

Een normale houtgestookte kachel zal snel snel opwarmen en zijn warmte afgeven aan de omgeving. Na het toppunt van de warmte zal geleidelijk aan de warmte afgifte afnemen. Op dit moment zal u de kachel opnieuw gaan vullen met hout om de kachel weer op te stoken. De dikte van het plaatstaal van de kachel als mede de verbrandingstechniek van de kachel bepalen de warmte opbrengst.

Rocket Leemkachel

De warmte van een rocket leemkachel wordt niet alleen afgegeven aan de omgeving maar ook aan het dikke pakket van leemstenen die de warmte buffert (vasthout). Als de houtvoorraad opgestookt is, zal de leem nog uren daarna de gebufferde warmte afgeven aan de omgeving. De gehele ombouw en eventueele warmte bank of muur zal warmte afgeven. De rocket leemkachel is door gebruik van de zware leemstenen een zwaar bouwwerk (2000 à 3500 KG). Dit gewicht kan uiteraard niet zomaar geplaatst worden op een normale vloer, er zullen aanpassingen aan de fundering gedaan moeten worden.

Hybrid Leemkachel

De Hybrid leemkachel combineert de de voordelen van een lichte warmte accumulerende leemkachel (Rocket Leemkachel) met de snelle convectie warmte die via ventilatieroosters in de mantel aan de ruimte wordt afgegeven zoals bij een normale kachel. Hiermee is deze kachel ideaal voor het snel bijwarmen maar accumuleert niet zoveel warmte dat de woonruimte oververhit zou raken. Dit zou bijvoorbeeld bij een zeer goed geisoleerd huis kunnen gebeuren. Bijkomend voordeel van deze hybride warmte bron is dat de totale warmte afgifte gereguleerd kan worden tussen de 3-7 Kw. Indien nodig kan er nog dubbel glas in de ruit gemonteerd worden. De Hybrid Leemkachel zal in gebruik snel op temperatuur komen en lang zijn warmte afgeven in uw woonkamer.

Basis model

4125

Afmetingen

  • 138 x 58 x 48 (hxbxs cm)
  • 342 KG
Aanvragen

Hoek model

4725

Afmetingen

  • 143 x 53 x 53 (hxbxs cm)
  • 318 KG
Aanvragen

Lodge model

4490

Afmetingen

  • 150 x 53 x 53 (hxbxs cm)
  • 380 KG
Aanvragen

*Exclusief opbouwen en leemstucen van de haard.

Extra opties

We helpen je graag in onze stukadoor en gietvloeren SHOWROOM in Almere of Eemnes (bijna klaar)!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul het contactformulier in, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Aangepaste openingstijden

GEEN

Openingstijden showroom OP AFSPRAAK

LET OP: MAAK EEN AFSPRAAK zodat wij uitgebreid de tijd kunnen nemen om persoonlijke aandacht voor jouw woonwensen te kunnen geven.

Vrijdag 13:30 uur - 17:00 uur
Zaterdag 9:00 uur - 12:00 uur

Openingstijden showroom

Op Afspraak 8:00 uur - 17:00 uur

Bel ons voor een afspraak

036-5374494 of 06-53180112

Mail ons

Info@interpleister.nl

Adres

Operetteweg 3E ,1323 VJ Almere
(naast het politiebureau)

nl_NLNL
Scroll naar boven