Pizza ovens leem ovens

Always wanted your own ecologically built pizza and bread oven in your garden? InterPleister builds your dream

InterPleister leem pizza oven

Wonderfully unwind with the family!

Always wanted your own pizza and bread oven in your garden? InterPleister builds your dream. Relax and cook in your own oven. Nothing tastes better than a Pizza, Bread or baked Cake from your own wood-fired Pizza- Bread oven.

Under a canopy

The eco-built pizza-bread oven is built with refractory oven stone, loam, straw with clay and empty wine bottles.

As the outer shell of the oven is made of loam, it cannot be left outside in full rain. The pizza bread oven should therefore be under a canopy.

The canopy can be built in numerous ways. The best is to make it a real Pizza and BBQ area. a place where you like to get together with loved ones.

Pizza-bread oven dishes

Bistecca Fiorentina on the pizza oven barbecue

Crazy about steak? Then you can't beat Florentine steak! A huge sirloin steak with tenderloin, sirloin steak and T-bone in the middle.

The meat comes from special Chianina cattle coming from Val di Chiana (The Chiana Valley). The huge animals are bred according to old traditional methods in small farms in the provinces of Siena & Arezzo. The cattle are white in colour and have giant dimensions by Dutch standards. 'Il gigantismo' (the giant) is what they are called. Adult bulls can weigh up to 1,700 kilos (more than my car) and reach a shoulder height of around 1.70 metres.

The idea is to slice the Bistecca Fiorentina and eat it together with your friends. The meat should remain well red inside and should not be cooked through. Usually, the meat is served with cannellini beans. Connoisseurs say the thickness should not exceed two fingers and the weight should be at least 600 to 800 grams per serving.

Ingrediënten

1 Florentijnse BiefstukTja, in Nederland een mooi stuk Florentijnse Biefstuk van Chiana rund is heel moeilijk. Maar vraag je biologische slager om een stuk lendebiefstuk van een kleine kilo waar ossenhaas, entrecôte aan zitten met de T-bone in het midden. De dikte moet een 2 vingers zijn. Zorg ervoor dat deze voor gebruik op kamertempratuur is en met keukenpapier is drooggedept. Zeezout of Fleur de sel

San Francisco Sourdough uit de broodoven.

San Francisco Sourdough uit de  houtoven. Fantastische brood gemaakt met starter van roggedesem en volkorenmeel.

Voor het slapengaan gevormd en in de koelkast voor een vertraagde rijs. In de ochtend gelijk uit de koelkast in de houtoven geschoven. het resultaat: een heerlijk geurend en knapperend brood op de ontbijttafel.

Ingrediënten

10 gr gist (5 gr bij verlengde rijs in de koelkast) 

240 ml water

10 gr zout

40 gr honing

285 gr zuurdesemstarter

540 gr bloem

 

Bereiding:

Maak een desemstarter door ca 50 gr desem te mengen met 120 gr bloem en 120 ml water. Laat 8-24 uur ontwikkelen bij kamertemperatuur. Gebruik meel ipv bloem als je een bruine variant wilt maken. meng de starter met water, gist, zout en honing. Meng er de bloem door en kneed 8 minuten in de Machine of ca 11 minuten met de hand. Laat 2 uur afgedekt rijzen op een warme plek. Vorm tot een bol en plaats in een rijstandje en laat ca 45 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld. Afbakken bij 220 graden, spray water de eerste 2 minuten in de broodoven om stoom te vormen. Zet na 10 minuten de broodovendeur op een kier om de stoom te laten ontsnappen. Bak intotaal ca. 45 minuten.

De basis van Pizza: HET DEEG

Wat is het geheim achter die smaak waar Napolitaanse pizza’s over heel de wereld om worden geroemd? Natuurlijk, hun traditionele houtovens maar wat dacht je van het deeg?

Het belangrijke is goed meel. Wij gebruiken 1kg Farina type 00 (Italiaanse tarwebloem verkrijgbaar bij de lokale specialiteiten winkel.

525 gram water op 28-30 graden Celsius.

Een ruime eetlepel olijfolie

16 gram suiker

32 gram zout

2 zakjes gedroogde gist ( wij gebruiken de zakjes droge gist van dr Oetker)

Bereiding:

 Ouderwets met de hand

Neem een grote kom. Schep de bloem in de kom, zodat er een piramidevorm ontstaat en maak in het midden een kuiltje. Doe daarin de gist en giet er enkele druppels water bij om het gistproces op gang te brengen. Strooi het zout en suiker en de olie er omheen. Als de gist dunner wordt, de gist met bloem bedekken door de bloem van de buitenkant naar de binnenkant te duwen. Laat het meel ca. 20 minuten rusten.

Maak het kuiltje dieper met de hand en voeg meer water toe. Beetje bij beetje het water toevoegen en met de andere hand mengen met het meel, zodat er een deegbal ontstaat. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het stevig tot een soepel en samenhangend deeg (in ca 10 a 15 min)

Maak van het deeg balletjes, iets kleiner dan een tennisbal (wij halen uit 1 kg meel ongeveer 10 a 12 ballen) en leg ze op een met bloem bestoven koude bakplaat. Laat een paar centimeter ruimte tussen de deegballen en druk ze iets plat. Bedek de deegballen met een vochtige theedoek en laat ze 30-45 minuten rusten in een tochtvrije ruimte tot dat het deeg is verdubbeld in volume. Daarna kun je de deegballen bewaren  tot aan het gebruik in de koelkast. Laat de vochtige theedoek eroverheen liggen om uitdroging te voorkomen.

Nu zijn de deegbollen klaar voor gebruik. Een belangrijke stap die nog moet worden gemaakt is de transformatie van deegbol tot pizzabodem. Dit is een belangrijke stap omdat de rand hierbij niet plat gedrukt dient te worden. Dit omdat de rand anders niet goed omhoog komt tijdens het bakken en daardoor minder luchtig zal zijn. 

We helpen je graag in onze stukadoor en gietvloeren SHOWROOM in Almere of Eemnes (bijna klaar)!

Want to know what we can do for you? Fill in the contact form and we will get back to you as soon as possible!

Adjusted opening hours

GEEN

Opening hours WITH APPOINTMENT

LET OP: MAAK EEN AFSPRAAK zodat wij uitgebreid de tijd kunnen nemen om persoonlijke aandacht voor jouw woonwensen te kunnen geven.

Friday 13:30 uur - 17:00 uur
Saturday 9:00 uur - 12:00 uur

Openingstijden showroom

Op Afspraak 8:00 uur - 17:00 uur

Call us for an appointment

036-5374494 of 06-53180112

Mail us

Info@interpleister.nl

Address

Operetteweg 3E ,1323 VJ Almere
(Next to the police office)

en_USEN
Scroll to Top