Gladpleisteren plafond en wanden

Gietvloer en plinten, een verstandige keuze.

Misschien sta je er niet elke dag bij stil, maar er zijn van die dingen, hoe klein ook, die direct iets doen met het aanzicht van je interieur.  Eén van de belangrijkste voorbeelden hiervan zijn je plinten. Niet iets waar je direct bij stilstaat als je verhuist. Maar naarmate je langer geniet in je stulpje, wordt het tijd om ook de details aan te pakken. Tijd voor de plinten.

Waarom een plint?
Plinten gebruik je om de randen van je vloer netjes af te werken. Het is namelijk onmogelijk om een vloer zo strak tegen de muur aan te leggen dat de overgang naadloos is.

We gebruiken daarom plinten om de rand tussen de muur en de vloer strak af te dichten. Daarnaast beschermt een plint de wand tegen beschadigingen. Als de plint, deuren en raamkozijnen in eenzelfde kleur geschilderd zijn, ontstaat er een aangename belijning die een strak en rustig interieur zal geven.

Wat doet een plint in een interieur?

Pas wanneer je bezig bent met de keuze voor de juiste plint, ontdek je hoezeer je plint de uitstraling van je interieur beïnvloedt. Zo geeft een hoge en goed zichtbare plint je interieur onmiddellijk een sjieke uitstraling, terwijl een lage plint wat subtieler en stoerder is. Ook de vorm heeft zo z’n effect: een strakke rechte plint, een wat zachtere afgeronde plint, de subtiele versiering van de kraalplint of de uitgesproken romantische sierplint.

 

Creatieve ideeën

om je ruimte stijlvol af te werken met plinten

1. Verhoog je ruimte optisch

door plinten in dezelfde tint als je muur te schilderen en door te kiezen voor hogere plinten. Wil je de architectuur van je ruimte extra benadrukken? Dan kan je kiezen voor plinten, lambrisering of sierlijsten in een contrasterende tint

2. Integreer indirecte ledverlichting in je plint.

Niks zo belangrijk als licht in je interieur. De zachte gloed van indirecte verlichting op een vloer, muur of plafond geeft instant sfeer aan je interieur.

3. Kies slimme, multifunctionele oplossingen.
Een plint die moeiteloos overgaat in een deuromlijsting, een plint die ontsierende kabels verbergt, een plint die tegelijk verlichting biedt, … Plinten zijn bij Orac Decor® veel meer dan decoratie. We bieden je graag veelzijdige én stijlvolle oplossingen op maat.

4. Flexibele plinten = nog meer mogelijkheden!

Orac Decor® heeft ook een aanbod van flexibele, buigzame profielen: ORAC Flex. De ideale oplossing voor gebogen wanden en vloeren en voor creatieve toepassingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van cirkels of sierlijke lijnen op je muur of plafond?

DESKUNDIG ADVIES OVER UW GIETVLOER EN BIJBEHORENDE PLINTEN

 In onze showroom hebben wij een complete afdeling met ontzettend veel soorten plinten. Van modern naar overzet plinten en zelfs flexibele plinten. Alle plinten zijn bij ons te bezichtigen en te bestellen.

Bent u benieuwd geworden naar de vele verschillende plinten

Neem alvast een kijkje op onze inspiratie pagina waar stijlvolle foto’s van onze projecten staan of plan een vrijblijvend adviesgesprek in onze showroom.

We vinden het belangrijk dat u een goede keuze maakt voor een gietvloer en een plint die het geheel stijlvol afmaakt.

We nodigen u van harte uit om in onze Showroom de diverse bijzonderheden en eigenschappen van onze plinten in combinatie met een PU Gietvloer, Pu Betonlook, Beton Cirè, Woonbeton of Microcement vloeren te voelen en te zien. Hier kunnen wij u gedegen uitleg geven over de voor- en nadelen van iedere afwerking geven. Bevlogen zullen wij u adviseren over dit ambachtelijk product.

We helpen je graag in onze stukadoor en gietvloeren SHOWROOM in Almere of Eemnes (bijna klaar)!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul het contactformulier in, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Aangepaste openingstijden

GEEN

Openingstijden showroom OP AFSPRAAK

LET OP: MAAK EEN AFSPRAAK zodat wij uitgebreid de tijd kunnen nemen om persoonlijke aandacht voor jouw woonwensen te kunnen geven.

Vrijdag 13:30 uur - 17:00 uur
Zaterdag 9:00 uur - 12:00 uur

Openingstijden showroom

Op Afspraak 8:00 uur - 17:00 uur

Bel ons voor een afspraak

036-5374494 of 06-53180112

Mail ons

Info@interpleister.nl

Adres

Operetteweg 3E ,1323 VJ Almere
(naast het politiebureau)

nl_NLNL
Scroll naar boven