Wat onze visie is over hout stoken

Wij bouwen geen houtvernietigings kachels

Pizza, Brood & Gebakoven

Altijd al een eigen pizza en broodoven in uw tuin willen hebben? InterPleister Ecologische kachels bouwt uw droom.Houtkachels

Eenvoudig en een warmte bom. zo kan een houtkachel gekenmerkt worden.Hybride haarden opgebouwd uit LEEMSTEEN

Nog meer BUFFER WARMTE dan de gewone HYBRID haard al levert!


HYBRIDE haard

Hout stoken met je verstand!

  EENVOUDIGE BEDIENING

De luchttoevoer klep open zetten, het vuur aansteken, en genieten

  OPBOUW MOGELIJK IN 1 DAG

We monteren en stuccen de leemkachel binnen een dag

  BUFFERTIJD 5-9 UUR

De mantel houdt de warmte 5 uur vast en met extra gewicht tot 9 uur

  HOOG RENDEMENT

Top techniek uit Oostenrijk, schone verbranding

InterPleister Haarden Front

InterPleister Haarden hoek

Hybrid Modellen


De hybrid leemkachel is verkrijgbaar in 2 modellen, het basis model en het hoekmodel. Hiermee is deze leemkachel op bijna iedere positie te plaatsen. De deuren kunnen desgewenst links en rechts openend gemonteerd worden.

De haard die te bouwen is met vele opties! 

Organische/ronde vormgeving, bakoven of houtopslag zijn opties die onze HYBRID leemkachel verrassend veelzijdig maken. Ons organisch vormgegeven model, de Lodge HYBRID, benadrukt met zijn ronde vormen de lemen afwerking van onze kachels en is met zijn 150 cm iets hoger dan het standaard model. De bakoven bereikt temperaturen tot 300 graden en is daarmee geschikt om pizza’s, taart, cake, ovenschotels enzovoort te bakken.


Kleuren en afwerkmogelijkheden

Of u uw haard nu Gladgepleisterd, in de leem, of voorzien wilt hebben met Novacolor Ironic, alle afwerkingen zijn mogelijk. De stucadoors van InterPleister kunnen alle afwerkingen voor u verzorgen. Neem een kijkje in de Showroom en laat u verrassen.

InterPleister Haarden 

Edelroest

InterPleister HaardenBasisleem

Hoe werkt de Hybrid Leemkachel


Normale Kachel

Een normale houtgestookte kachel zal snel snel opwarmen en zijn warmte afgeven aan de omgeving. Na het toppunt van de warmte zal geleidelijk aan de warmte afgifte afnemen. Op dit moment zal u de kachel opnieuw gaan vullen met hout om de kachel weer op te stoken. De dikte van het plaatstaal van de kachel als mede de verbrandingstechniek van de kachel bepalen de warmte opbrengst.

Rocket Leemkachel

De warmte van een rocket leemkachel wordt niet alleen afgegeven aan de omgeving maar ook aan het dikke pakket van leemstenen die de warmte buffert (vasthout). Als de houtvoorraad opgestookt is, zal de leem nog uren daarna de gebufferde warmte afgeven aan de omgeving. De gehele ombouw en eventueele warmte bank of muur zal warmte afgeven. De rocket leemkachel is door gebruik van de zware leemstenen een zwaar bouwwerk (2000 à 3500 KG). Dit gewicht kan uiteraard niet zomaar geplaatst worden op een normale vloer, er zullen aanpassingen aan de fundering gedaan moeten worden.

Hybrid Leemkachel

De Hybrid leemkachel combineert de de voordelen van een lichte warmte accumulerende leemkachel (Rocket Leemkachel) met de snelle convectie warmte die via ventilatieroosters in de mantel aan de ruimte wordt afgegeven zoals bij een normale kachel. Hiermee is deze kachel ideaal voor het snel bijwarmen maar accumuleert niet zoveel warmte dat de woonruimte oververhit zou raken. Dit zou bijvoorbeeld bij een zeer goed geisoleerd huis kunnen gebeuren. Bijkomend voordeel van deze hybride warmte bron is dat de totale warmte afgifte gereguleerd kan worden tussen de 3-7 Kw. Indien nodig kan er nog dubbel glas in de ruit gemonteerd worden. De Hybrid Leemkachel zal in gebruik snel op temperatuur komen en lang zijn warmte afgeven in uw woonkamer.


InterPleister haarden Dik GeurtsInterPleister haarden Rocket Leemkachel


InterPleister Haarden Hybrid Leemkachel


*Exclusief opbouwen en leemstucen van de haard.


CONTACT

InterPleister
Operetteweg 3E
1328 VJ Almere

036-5374494 06-53180112
info@interpleister.nl