Vloerplinten


Misschien sta je er niet elke dag bij stil, maar er zijn van die dingen, hoe klein ook, die direct iets doen met het aanzicht van je interieur.Eén van de belangrijkste voorbeelden hiervan zijn je plinten. Niet iets waar je direct bij stilstaat als je verhuist. Maar naarmate je langer geniet in je stulpje, wordt het tijd om ook de details aan te pakken. Tijd voor de plinten

Waarom plinten?

Plinten gebruik je om de randen van je vloer netjes af te werken. Het is namelijk onmogelijk om een vloer zo strak tegen de muur aan te leggen, dat de overgang naadloos is. We gebruiken daarom plinten om de rand tussen de muur en de vloer strak af te dichten. Daarnaast beschermt een plint de wand tegen beschadigingen. Als de plint, deuren en raamkozijnen in de zelfde kleur geschilderd zijn ontstaat er een aangename belijning die een strak en rustig interieur zal geven.

                   

Wat doet een plint met de uitstraling van je interieur?

Pas wanneer je bezig bent met de keuze voor de juiste plint, ontdek je hoezeer je plint de uitstraling van je interieur beïnvloedt. Zo geeft een hoge en goed zichtbare plint je interieur onmiddellijk een sjieke uitstraling, terwijl een lage plint wat subtieler en stoerder is. Ook de vorm heeft zo z’n effect. Kies je voor een strakke rechte plint, een wat zachtere afgeronde plint? Of ga je voor de subtiele versiering van de kraalplint of kies je voor de uitgesproken romantische sierplint?