Een gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Lagere stookkosten

Met vloerverwarming in combinatie met een gietvloer, woonbeton of betonlookvloer verbruikt u minder energie: dit is goed voor uw portemonnee én het milieu. Met vloerverwarming kunt u uw woning met minder hoge temperaturen verwarmen dan met een traditioneel verwarmingssysteem met radiatoren. Om de gewenste temperatuur te bereiken, heeft u minder energie nodig en dit kan zelfs oplopen tot een jaarlijkse energiebesparing van 15%.

Vloerverwarming en gietvloeren een goed combinatie

Vloerverwarming in combinatie met een gietvloerVloerverwarming is ideaal te combineren met gietvloeren van G-Vloeren. Door vloerverwarming te integreren in uw gietvloer hoeft u bij het ontwerp van uw ruimte geen rekening te houden met het wegwerken van radiatoren.

De verkoelende vloer

Vloerverwarming is niet alleen geschikt voor de verwarming van uw woning. In de zomer kan uw vloer systeem ook verkoelen. Koud water wordt dan door de leidingen gepompt zodat de gietvloer of betonvloer aangenaam koel wordt.

Meer wooncomfort en gelijkmatige warmte

Kiest u voor vloerverwarming in combinatie met een gietvloer, dan verkrijgt u meer ruimte in uw woning. U heeft niet meer te maken met radiatoren – deze worden veelal gezien als een grote sta-in-de-weg. Bovendien zorgt vloerverwarming voor een aangename warmte in huis. Doordat er gebruik wordt gemaakt van stralingswarmte, wordt de warmte gelijkmatig over het vloeroppervlak verspreid.

Betere luchtkwaliteit

Dankzij vloerverwarming verkrijgt u ook een betere luchtkwaliteit. De warmte stijgt op vanuit de vloer, waardoor er minder luchtcirculatie ontstaat. Dit betekent dat er minder stof en pollen in de lucht circuleren. Ook is de kans op schimmelvorming en huisstofmijt lager. Kortom, een verbeterde luchtkwaliteit is zeer prettig, met name voor mensen met allergieën of hooikoorts.

  


Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming

Niet elke vloer is goed te combineren met vloerverwarming. Een dikke marmervloer zal veel meer energie kosten om het dikke pakket aan specie en marmer van 2 a 3 cm op te warmen dan bijvoorbeeld een Pu Gietvloer van 2 a 3 mm.

PU Gietvloer en vloerverwarming

De PU gietvloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Zowel de uni kleur Pu gietvloer als de PU betonlook vloer is zeer elastische en kan de uitzetting van het PU materiaal zeer goed opvangen. De dikte van de PU gietvloer of de PU betonlook vloer is slechts 2 a 3 mm dik, hierdoor zal de warmte van de vloerverwarming zeer snel uw woning verwarmen. De PU woonbeton of Pu gietvloer is van zich zelf al een warmere vloer dan bijvoorbeeld tegels, in samenwerking met de vloerverwarming is deze een supersnelle warmte geleider. U kunt dit uitereerd in onze showroom ervaren.

Base Beton en vloerverwarming

Base beton is een dun flexibel materiaal die net zoals een PU Gietvloer of Woonbeton vloer de warmte zeer goed geleid en tevens flexibel is. Base beton is ook geschikt om op wanden te verwerken die eventueel voorzien zijn van wandverwarmingom. Denk aan badkamers.

Contact

Woonbeton Gietvloer en vloerverwarming

Woonbeton is een cementgebonden gietvloer en heeft een laagdikte van 3-5 mm. Het materiaal van de cementgebonden gietvloer bestaat uit kleurstof, cement, bindingsmiddel en water. De woonbeton gietvloer is zeer geschikt voor vloerverwarming.Base Beton en vloerverwarming

Base beton is een dun flexibel materiaal die net zoals een PU Gietvloer of Woonbeton vloer de warmte zeer goed geleid en tevens flexibel is. Base beton is ook geschikt om op wanden te verwerken die eventueel voorzien zijn van wandverwarmingom. Denk aan badkamers.

Grindvloer en vloerverwarming

Een grindvloer wordt opgebouwd uit kleine grindkorrels die via epoxyhars aan elkaar verbonden worden. Doordat er tussen de grindkorrels luchtzakjes ontstaan zal de warmte geleiding door vloerverwarming zeer snel naar de woning uitstralen. Die stralings warmte, de snelle warmte waarmee de ruimte verwarmd wordt heet confectie warmte. De massa van de grindkorrels zal ook na tempering van de vloer nog lange tijd warm bllijven, dit heet buffer warmte.

Gietvloer in combinatie met electrische verwarming

Om uiteen lopende redenen kan er besloten worden om een electrische vloerverwarming te nemen. Vooral in de badkamer is het leggen van electrische verwarming door de geringe hoogte in trek. Ook in woonkamers en slaapkamers komt het steeds vaker voor dat een electrische vloerverwarming aangebracht wordt, veelal in combinatie van zonnecolectoren.