InterPleister Leem en Kleipleister is het adres voor eigentijde en origineel creaties met leemstuc, klei, basisleem en leemfinish.

InterPleister Leem & klei is onderdeel van het familiebedrijf Interpleister. Vanaf 1962 is het Stucadoorsvak in de familie doorgegeven, met ondertussen al de derde generatie. Omdat we binnen InterPleister onze eigen interesses hebben is InterPleister verdeeld in

  • InterPleister Leem en Klei

  • InterPleister Leemhaarden

  • InterPleister vloeren.

Zo hebben we de juiste vakmannen op de juiste plek en komen Drie werelden samen in ÉÉN SHOWROOM.

Passie voor leemstuc en klei maakt dat we een betrouwbaar aanspreekpunt zijn met ruime ervaringen in leem, klei, stampleem, basisleem en wandverwarming.

Als leem en klei stukadoors kunnen wij al uw creatieve ideeën in praktijk brengen en daar desgewenst onze eigen inspiratie aan toevoegen. Wij geven een finishing touch aan uw interieur die aansluit bij uw persoonlijke leefomstandigheden en woonwensen. Of het nu gaat om een strakke moderne look, boerderij of uw bedrijfspand, wij zorgen voor bijzondere, eigenzinnige en niet alledaagse leemstuc, klei (American Clay) en stampleen afwerking.

Voor ieder budget hebben wij een  decoratieve oplossing, laat u niet afschrikken en kom gerust langs. Neem uw bouwtekening en eventuele offerte mee en wij zullen u versteld laten staan wat er allemaal mogelijk is.


  

Vochtregulerende werking van leem

Voor een gezond leven is de luchtvochtigheid in huis een belangrijke bijdrage. De vochtregulerende werking van kleipleister en leem bevordert het binnenklimaat van uw woning. Leemstuc zal het te veel aan vocht in uw woning opnemen zodat de luchtvochtigheid zal dalen en u weer een aangenaam binnenklimaat zult krijgen. Doordat de luchtvochtigheid laag is zullen huisstofmijt en schimmels zich niet goed kunnen nestelen. Een woning in klei en leem voelt altijd comfortabel aan.

De lucht voelt fris en schoon aan. ‘s Winters houdt de klei de warmte vast en in de zomer blijft het huis aangenaam koel. Met klei creëer je zo een heel natuurlijke leefomgeving. Een plek waar je je goed bij voelt

Puur natuur, gifvrij, vochtabsorberend en stofafstotend zijn de eigenschappen van kleipleister en leem. Geheeld ecologische van grondstof tot kleur. Natuurlijker dan dit is er niet.

Kleipleister anders dan leem?

Jazeker,tussen kleipleister en leempleister zit wel degelijk verschil.Het hogere kleigehalte dat logischerwijs in klei zit zorgt ervoor dat alle gezondheidsvoordelen die klei heeft vele malen hoger is dan die van leem. Doordat het dichter van structuur is, is het sterker en is er veel meer variatie mogelijk in de manier van afwerken. Kleipleister is in vele afwerkingen te leveren: Enjarre-Loma-Porselina en zeer witte en harde Forte, van grof tot marmerachtig fijn. Elke kleur die je ooit in de natuur bent tegen gekomen vind je in ons kleurenpalet. wat je ook wilt, wij hebben de kleipleister die past in jouw interieur.

Voordelen kleipleister

  • Kleipleister is stootvast

  • Van grof tot gladde marmerafwerking

  • 240 moderne kleuren

  • Makkelijk in onderhoud en reparatie


Kleipleister American Clay

Wie zelfbewust is en een natuurlijke levensstijl net zo belangrijk vindt als een oogstrelend interieur, valt waarschijnlijk als een blok voor producten de Kleipleister van American Clay.   

American Clay kleipleister, de luxe, nutuurlijke, stootvaste wandafwerking geeft klasse aan je woning. Modern en modieuse Is de uitstraling én woonbeleving. Kleipleister is een gezond alternatief waarmee de mooiste interieurs kunnen worden gerealiseerd. Met klei haal je de natuur in huis en alle voordelen die dat met zich meebrengt. Vocht behoort definitief tot het verleden, omdat klei ervoor zorgt dat het vochtgehalte in je huis altijd optimaal is...... klik op de balk en kom meer te weten over American Clay kleipleister

Leemfinish, Basisleem en wandverwarming

Wie zelfbewust is en een natuurlijke levensstijl net zo belangrijk vindt als een oogstrelend interieur, valt waarschijnlijk als een blok voor producten de Kleipleister van American Clay.   

American Clay kleipleister, de luxe, nutuurlijke, stootvaste wandafwerking geeft klasse aan je woning. Modern en modieuse Is de uitstraling én woonbeleving. Kleipleister is een gezond alternatief waarmee de mooiste interieurs kunnen worden gerealiseerd. Met klei haal je de natuur in huis en alle voordelen die dat met zich meebrengt. Vocht behoort definitief tot het verleden, omdat klei ervoor zorgt dat het vochtgehalte in je huis altijd optimaal is...... klik op de balk en kom meer te weten over American Clay kleipleister

Tadelakt

Tadelakt is een van origine Marokkaanse glanspleister op basis van natuurkalk. Door de speciale pleister langdurig met een gladde steen te bewerken en vervolgens in te wrijven met olijfzeep, ontstaat een marmerachtige structuur, die waterdicht en stootvast is.

Hierdoor is tadelakt zeer geschikt voor badkamers, open haarden en ornamenten. Ook is het mogelijk vazen of wastafels geheel uit tadelakt te maken.

..... klik op de balk en kom meer te weten over Tadelakt

Tierrafino Duro

Duro is een gekleurde fijne leemstuc. Het oppervlak is door toevoeging van plantenextracten harder dan andere leemsoorten. Dit maakt het bij uitstek geschikt voor huishoudens waar een harde wandafwerking gewenst is


....... klik op de balk en kom meer te weten over Duro

Tierrafino Stucco Listro

Listro heeft door de glans een exclusieve uitstraling die mooi tot zijn recht komt in entrees, foyers, schouwen, wanden, plafonds etc. kenmerkend aan de leemstucco is ook de zichtbaarheid van het spel van de spaan en aanzetten. Een Listro-wand is altijd karakteristiek en bijzonder. Elke wand draagt de handtekening van de vakman of vakvrouw die de Listro heeft aangebracht

....... klik op de balk en kom meer te weten over Stucco Listro

Vuur en Leemhaarden

Ecologisch verwarmen met Rocked Leem Haard eventueel met warmte wand en verwarmde banken

Een kachel die niet rookt en al na een uur stoken een woning een dag kan verwarmen? Het kan met een Rocket Leem Haard. Met een bedrijfstemperatuur van bijna 1150 graden heeft de rocket kachel een rendement van 94,5%.

De haard die te bouwen is met vele opties!

Strak, rond , verwarmde bank of muur, bakoven of houtopslag zijn opties die onze HYBRID leemkachel verrassend veelzijdig maken. Ons organisch vormgegeven model, de Lodge HYBRID, benadrukt met zijn ronde vormen de lemen afwerking van onze kachels en is met zijn 150 cm iets hoger dan het standaard model. De bakoven bereikt temperaturen tot 300 graden en is daarmee geschikt om pizza’s, taart, cake, ovenschotels enzovoort te bakken.....Klik op de balk om meer te weten over Vuur en Leeemhaarden


Pizza-broodoven bouwen & Recepten!

Heerlijk onthaasten met de familie!

Altijd al een eigen pizza en broodoven in uw tuin willen hebben? InterPleister bouwt uw droom. Lekker onthaasten en kokkerellen in uw eigen oven. Niets smaakt zo lekker als een Pizza, Brood of gebakken Taart uit uw eigen houtgestookte Pizza- broodoven

...... klik op de balk en kom meer te weten over Pizza en broodovens

Bezoek onze Showroom

In onze Stukadoors SHOWROOM in Almere, waar u uw inspiratie uit onze modelkamers kunt halen, staan specialisten klaar die samen met u een plan voor uw vloer, wand- en plafondafwerking maken.

In onze showroom hebben we voorbeeldkamers van leempleisters, kleipleisters, American Clay, gietvloeren, woonbeton vloeren, sierpleisters, gladpleisterwerk, spackspuitwerk, beton ciré badkamers, italiaans pleisterwerk, Navacolor, Frescolori en traprenovatie.

Uiteraard hoort hier een gedegen uitleg en kleuradvies bij.

Contact

10-12-2020 familie Hagen American Clay plafond en basisleem wanden Oosterwold Almere

"De wanden en plafond zijn zeer strak met leem afgewerkt. In het voorjaar komen de jongens weer om een workshop ovenbouwen te geven."

10-1-2021 familie Dulken ombouw leemhaard Naarden

"Een genot om vakmensen met passie aan het werk te zien. erg mooi en strak afgewerkt."

3-2-2021 Kelly van Deventer kleipleister woonkamer en hal Almere

" Resentie volgd nog"